
To Malce zawdzięczasz doskonałe jedzenie i atmosferę w naszych lokalach. Królowa Matka Tel Avivu na Poznańskiej. Pomysłodawczyni konceptu Tel Aviv Urban Food. Urodzona wizjonerka. Z wykształcenia psycholog, z pochodzenia Żydówka, z pasji restauratorka. Przez wiele lat zajmowała się zarządzaniem i marketingiem, obecnie poświęcona jedzeniu i szeroko pojętej wiedzy o jedzeniu.
Szamanka miejska
Zaangażowana w startup produkujący żywność zaawansowaną technologicznie. Przywiązuje ogromną wagę do odpowiedzialnego żywienia, wpływu konsumpcji na gospodarkę i przyrodę. Choć natura jest jej bliska, serce Malki jest w mieście – w połowie Warszawie, w połowie Tel Avivie, w całości dla Was. Chętnie dzieli się wiedzą – występuje w mediach, pisze felietony, prowadzi pokazy i warsztaty kulinarne w Polsce i za granicą.
Pierwsza książka kulinarna, która odmieni nie tylko twoją kuchnię, lecz także twoje życie.
Malka w swojej książce pomoże Ci odnaleźć boski pierwiastek w niezwykłych potrawach. Lekko, z humorem, wzruszająco – w jej stylu.
Przekona, że bezwarunkową miłość można okazać, zapraszając bliskich do wspólnego stołu. Zainspiruje do wykorzystania sprawdzonych receptur zrodzonych na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii. Pokaże praktyczne sposoby na przygotowanie doskonałych roślinnych posiłków. Rozpocznij proces kulinarnej i duchowej przemiany, przyłącz się do egzotycznej podróży – do wyprawy w głąb siebie.
Po prostu płyń
Więcej o Malce znajdziesz na:
Jeśli chcesz poznać Malkę, napisz na malka.kafka@gmail.com – na pewno odpowie!
This post is also available in: English (angielski)